Blog

Xerrada sobre el marc legal de la vinya i la seva arrencada

21/03/2013 Publicat per solucions
Aquest divendres, 22 de març, a les 7 de la tarda, a l’Alberg de Castelladral es farà una xerrada sobre el marc legal de la vinya i la seva arrencada. Hi intervindran Esteve Priego Vilaseca (Cap de l’oficina del DARP del Bages) i Jaume Roselló Perramon (Cap de la secció d’Agricultura dels Serveis Territorials de Barcelona).
Diferents veïns del municipi de Navàs i altres de la comarca han rebut cartes del Departament d’Agricultura on es parla de la regularització de la vinya i on en algunes d’elles s’esmenta l’arrencada de la vinya o sancions com una possible conseqüència de no tenir en regla la declaració de la vinya. L’Ajuntament de Navàs, juntament amb l’Associació de Veïns i Amics de Castelladral, proposen una xerrada informativa perquè el Departament d’Agricultura pugui explicar el marc normatiu de la vinya.
L’objectiu és explicar la normativa europea que regula la plantació de la vinya i que obliga a arrencar les vinyes velles que no estan regularitzades, i per altra banda que els vinyaires o propietaris de les vinyes puguin planejar tots aquells dubtes que tinguin al respecte i es pugui parlar de les vies per a la regularització de la vinya.
Font: www.naciodigital.cat