Blog

Romania pot reprendre el comerç intracomunitari de carn de porc i productes derivats

27/01/2012 Publicat per solucions

Romania pot reprendre el comerç intracomunitari de carn de porc i productes derivats, des del dijous 26 de gener del 2012.

La decisió va ser publicada el dimecres a la nit en el diari oficial de la Comissió Europea (CE), va dir el President de l’Autoritat Nacional Sanitària Veterinària i per la Seguretat Alimentària (ANSVSA), Radu Roatiş.

“Les granges acreditades poden reprendre des d’avui dijous el comerç intracomunitari de carn fresca de porc productes derivats de la carn de porc. La decisió de la Comissió va ser publicada el dimecres a la nit en el diari oficial de la Comissió Europea per ser posada en ple funcionament el dijous. Fins a data d’avui s’ha sol·licitat  l’aprovació de 50 explotacions i un escorxador per participar en el comerç intracomunitari i les exportacions a tercers països”, va dir Roatiş.

La majoria de les granges que han sol·licitat exportar en el mercat comunitari la carn fresca de porc és a l’oest del país, és a dir, a les províncies de Timiş, Caraş-Severin, Arad i Bihor.

També s’ha informat que els equips de la direcció sanitària veterinària estan preparats per dur a terme les comprovacions necessàries que requerirà l’acord a altres granges.

 

Font: Agerpres

Enllaç d’interès: www.landsolutions.es