Blog

Noves línies d’incentius pel comerç, l’artesania i la moda

09/09/2011 Publicat per solucions

La Generalitat ha posat en marxa una nova línia d’incentius adreçada a impulsar la competitivitat i la cooperació empresarial en el comerç i els serveis. En total, aquesta primera convocatòria d’incentius comptarà amb una dotació de 9 milions d’euros destinats a la millora de la competitivitat del comerç i dels serveis, i d’un model de comerç basat en la cooperació empresarial.

Per primera vegada, s’incorporen mesures adreçades a mantenir la cohesió del teixit comercial urbà, i també a minimitzar els efectes econòmics produïts per obres civils de llarga durada, a més de mesures de suport al comerç de les zones rurals de menys de 1.500 habitants. Les actuacions previstes en la convocatòria tenen com a objectius estratègics la consolidació del comerç urbà de proximitat i el foment de la cooperació empresarial.

En aquest sentit, es prioritzaran actuacions mancomunades de gestió i promoció, i també d’acompanyament i orientació a les empreses. Per altra banda, es potenciaran les actuacions col·lectives que afavoreixin l’agrupament associatiu del comerç català, així com la modernització i professionalització de l’estructura i gestió interna de les associacions. L’objectiu és impulsar la promoció i comunicació de l’oferta comercial, i la millora dels serveis adreçats al consumidor final.

Tota la informació a http://www.ccam.cat/serveis_incentius.htm