Blog

La Generalitat impulsa la ubicació d’un centre internacional d’investigació forestal al Recinte Modernista de Sant Pau

19/11/2012 Publicat per solucions
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha signat avui amb Josep Ramon Pérez, administrador de Torn de la Molt Il·lustre Administració de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau un conveni de col·laboració per ajudar al finançament de la rehabilitació del pavelló de Sant Leopold. La Generalitat és l’administració que vehicula els 1,2 MEUR procedents del fons FEDER que contribuiran a impulsar les feines de restauració interior d’aquest pavelló, on s’ubicarà l’Institut Forestal Europeu (EFI).
Una vegada finalitzi la restauració, el pavelló de Sant Leopold esdevindrà un pol d’excel·lència en matèria forestal, del canvi climàtic i del desenvolupament sostenible, gràcies a la ubicació de l’Institut Forestal Europeu (EFI). Aquest organisme internacional, reconegut per 22 països europeus, té com a objectiu la promoció de la conservació i la gestió sostenible dels boscos  i l’assessorament en polítiques estratègiques forestals.
El recinte de Sant Pau va guanyar, al març de 2011, el concurs internacional per a la ubicació de diferents programes de l’EFI. De fet, ja hi treballa un equip de 20 persones en un espai provisional, des d’on impulsen dos projectes:
  • - La ubicació a Sant Leopold de l’Oficina Regional de l’EFI per a la Mediterrània.
  • - L’impuls del Policy Advice Group, el màxim grup d’experts de l’EFI.
A més de l’EFI, la Fundació de l’hospital de Sant Pau manté converses amb diverses institucions internacionals de l’àmbit de la sostenibilitat interessades en instal·lar-se, amb la voluntat de convertir l’antic recinte hospitalari en un Global Forest Hub.
Font: Departament de Territori i Sostenibilitat