Blog

La Comissió Europea vol saber l’opinió de la ciutadania sobre la Política Agrària Comuna

24/03/2017 Publicat per solucions

Consulta pública organitzada per la Comissió Europea, per copsar les inquietuds d’agricultors, organitzacions i altres parts interessades en la futura reforma que marcarà la Política Agrària Comuna a partir del 2020. Es pot participar fins el 2 de maig.

La Política Agrària Comuna (PAC) existeix des de 1962 i és de les polítiques comunes més antigues de la UE. Al llarg dels anys ha anat evolucionant. La darrera reforma va començar el 2013 i s’allargarà fins el 2019. Ara, factors com la creixent incertesa dels mercats, la caiguda de preus i els nous compromisos internacionals sobre el canvi climàtic i desenvolupament sostenible o el Brexit, ens fan començar a qüestionar com ha de ser la PAC de l’any 2020.

La Comissió espera que la nova PAC de l’any 2020 reforci una agricultura intel·ligent, amb una aposta per la competitivitat i la innovació que afavoreixi la sostenibilitat. També confia a impulsar la renovació generacional, estimular l’ocupació i garantir una millor canalització de les ajudes a la renda per estimular el creixement i el desenvolupament rural.

Font informació: Ruralcat