Blog

Romania tindrà les millors collites de cereals des del 2004

09/08/2011 Publicat per solucions

L’agricultura ha començat a convertir-se en un negoci rentable a Romania, i la collita el 2011 contribuirà a un creixement econòmic important.

Molts agricultors segueixen treballant a Romania unes poques hectàrees, però les estadístiques mostren que en els últims vuit anys el nombre d’explotacions de subsistència ha disminuït en 700.000.

Durant els últims tres anys, Romania ha augmentat les exportacions en productes agroalimentaris un 50% anual. En vuit anys Romania aconseguirà equilibrar la balança comercial externa per productes agroalimentaris i es convertirà en un exportador net d’aliments; aquestes van ser les conclusions d’una reunió organitzada per Ziarul Finançar, amb la participació d’experts en el tema.

A l’agricultura es mouen més de 7 mil milions d’Euros cada any, però aquest any la producció agrícola podria augmentar la xifra a 10 milions d’euros en vista als rendiments sense precedents, i també als preus del blat i el blat de moro.
Les primeres dades mostren que els agricultors han aconseguit aquest any uns set milions de tones de blat, un 23% més que l’any anterior a causa del increment en els rendiments per hectàrea de les més grans en una dècada, segons l’ Institut Nacional d’Estadística ( INS).

La collita de blat d’aquest any portarà a les butxaques dels agricultors en total de 1,4 milions d’euros, dues vegades més que l’any anterior.

A causa de la vellesa dels agricultors romanesos 1 milió d’hectàrees de terres de cultiu cada any segueixen sent víctimes de les males herbes. Aquest any, 880.000 hectàrees romanen sense treballar al costat d’altres 1.200.000 estan en repòs, segons l’ Institut Nacional d’Estadística (INS).

Font: Agerpres
Data: 1/08/2011