Blog

Ajuts Leader pel desenvolupament rural de Catalunya

04/02/2016 Publicat per solucions

Convocatòria d’ajuts per la diversificació econòmica de les zones rurals LEADER per un import de 7,6 milions d’euros en l’àmbit rural.

El Departament publica l’ordre d’ajuts Leader 2020. En aquest nou període s’ha ampliat l’àmbit territorial del Leader amb la inclusió de 66 nous municipis, amb la qual cosa els desenvolupament local participatiu Leader s’aplicarà a un total de 556 municipis, que representen el 73,24% del territori català.

Hi tenen accés aquelles inversions que es realitzin en els següents municipis:

- Tots els municipis del Berguedà i Solsonès.

- De la comarca del Bages: Gaià, Mura, Navàs, Sant Feliu de Sasserra, Súria, Talamanca, Aguilar de Segarra, Cardona, Castellfollit del Boix, Fonollosa, Rajadell i Sant Mateu de Bages.

- De la comarca del Moianès: Santa Maria d’Oló, l’Estany, Moià, Collsuspina, Calders, Monistrol de Calders, Castellcir, Granera, Castellterçol, Sant Quirze Safaja.

- De la comarca d’Osona: Alpens, Lluçà, Muntanyola, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d’Albars, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sobremunt.

- De la comarca de l’Anoia: Argençola, Bellprat, Calaf, Calonge de Segarra, Carme, Castellfollit de Riubregós, Copons, Jorba, La Llacuna, Montmaneu, Orpí, Els Prats de Rei, Pujalt, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Santa Maria de Miralles, Veciana.

Els aspectes que cal tenir en compte per poder sol·licitat l’ajut són:

- El percentatge d’ajut oscil.la entre un 20% i el 40%, la quantia màxima d’ajut no podrà ser superior a 100.000€ per persona beneficiaria, per projecte i per anualitat.

- El termini de sol·licitud de l’ajut és fins el 21-03-2016.

- El termini per justificar les inversions és fins el 30-06-2017

- Els ajuts estan a adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pymes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural (Cellers, agrobotigues, turisme rural, aules d’entorn rural, etc…) .

- Queden excloses de ser persones beneficiàries dels ajuts les persones físiques o jurídiques que reuneixin les condicions bàsiques necessàries per optar als ajuts associats al Contracte Global d’explotació.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 45 dies a partir de l’endemà de la publicació de l’Ordre de convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el passat 28 de gener.